Nieuw project

 

Mogen we jullie voorstellen…. Nieuw bij Il Cigno!

Vanaf het schooljaar 2021-2022 starten we met een nieuwe uitdaging.
Omdat we voelen en ondervinden dat veel van onze balletleerlingen erg gepassioneerd zijn, kijken we met veel enthousiasme en spanning uit naar een nieuw project.

We stellen jullie met trots voor:

Compagnie ART.B

Wat houdt Compagnie ART.B juist in?

We willen aan alle gemotiveerde balletleerlingen de kans geven om deel te nemen aan deze fantastische mogelijkheid om samen te werken aan een balletstuk dat in het najaar 2022 zal opgevoerd worden.
Samen de passie voor ballet delen en dansen in voorstellingen die op maat en op het niveau van de dansers zullen worden gechoreografeerd.

Het blijft niet bij een eenmalige productie, neen, de bedoeling is om de dansers van Compagnie ART.B alle kansen te geven naast hun wekelijkse lessen om hun hart voor ballet te vullen met meerdere producties naar de toekomst toe.

We creëren een nieuwe groep dansers om samen te werken aan deze voorstellingen. Er wordt dus niet gerepeteerd tijdens de lessen maar wel tijdens aparte repetities met de dansers van Compagnie ART.B.

De rolverdeling zal gebaseerd worden op de ervaring van de danser. Hoe meer ervaring, hoe groter de rol en hoe meer dansmogelijkheden men krijgt. Er worden dus geen audities of selecties georganiseerd.

We zoeken dansers vanaf 14 jaar.

Ook kan je vanaf 12 jaar (of eerste middelbaar) instappen in de PreCompagnie ART.B.
Deze PreCompagnie is voor dansers die graag al willen deelnemen aan de voorstellingen. Zij zullen een kleiner deel uitmaken van het geheel en bijgevolg ook minder moeten repeteren. Later kunnen zij vanaf 14 jaar doorstromen naar Compagnie ART.B.

Kortom, je bent dus niet een leerling in de PreCompagnie ART.B of in de Compagnie ART.B maar wel een danser die zal deel uitmaken van een groter geheel.

De bezieler van dit project is Nele Van Damme. Zij zal de leiding nemen over het volledige artistieke gebeuren. Dit wil zeggen dat zij de choreografieën op zich neemt en de repetities zal leiden. Ze zal alle dansers van de PreCompagnie en de Compagnie ART.B de juiste begeleiding bieden en hen door het hele proces loodsen, van repetitie tot voorstelling.
Zodat iedereen, van de jongsten tot de oudsten, zullen schitteren op het podium.
Hierin wordt zij bijgestaan door Joke Colpaert.

 

Wat zijn de voorwaarden om deel te kunnen uitmaken van Compagnie ART.B?

 

  • Een hart voor ballet hebben en hard willen werken ongeacht je balletniveau.
  • Minimum 14 jaar zijn (of vanaf het derde middelbaar) of 12 jaar (eerste middelbaar) voor de PreCompagnie ART.B

Iedereen die gemotiveerd is, is welkom! Of je nu reeds in een selectiegroep zit, in een compagnie van Il Cigno, of enkel de wekelijkse balletlessen volgt.

  • Minimum 2 volwaardige balletlessen per week volgen, pointeslessen tellen niet mee.
  • Vrij zijn op zaterdagnamiddag vanaf 15.00 – 18.00 (Het repetitieschema zal rekening houden met zowel examens van middelbare scholieren als hogeschool/uniefstudenten). Iedere danser krijgt een persoonlijk repetitieschema. Logischerwijs zullen solisten en half-solisten in het begin meer repeteren dan de corps de ballet. Later zullen het aantal repetitie-uren voor iedereen ongeveer gelijk lopen.

Naarmate de voorstelling nadert, kan er voor zowel solisten, half-solisten als corps de ballet een uurtje langer gerepeteerd worden.

De repetities starten enkele weken na de start van het schooljaar 2021-2022, rekening houdend met de coronamaatregelen op dat moment.

  • We vragen een engagement, de bedoeling is dat je naar alle repetities komt die op jouw schema zullen staan. Uitzonderingen moeten altijd met Nele besproken worden.
  • De repetitie-uren en begeleiding zijn op kosten van Il Cigno en zijn dus niet betalend.

Denk je, dit lijkt wel iets voor mij! Ik heb hier echt veel zin in, en wil graag meedansen in deze producties, dan volg je onderstaande stappen:

  1. stuur een mail naar nele@ilcigno.be
  2. inschrijven via MyIlCigno -> Merelbeke -> klassiek -> les Compagnie ART.B lesnummer 1999

 We hopen op een talrijke deelname om zo een mooie groep dansers te vormen die één ding gemeen hebben, een hart voor ballet en de wil om de balletdiscipline aan de dag te leggen.

 We kijken uit naar jullie reacties!