Project van il Cigno

 

Tweede productie Compagnie ART.B

Na een geslaagde eerste productie ‘Giselle’ gaan we vanzelfsprekend verder met een nieuwe tweede productie van Compagnie ART.B.
Deze zal opgevoerd worden in het najaar van 2024.

Zowel danseres die al dansen in Compagnie ART.B als nieuwe dansers die graag willen deel uitmaken van de compagnie kunnen deelnemen en zich inschrijven.

Wat houdt Compagnie ART.B juist in?

We willen aan alle gemotiveerde balletleerlingen de kans geven om deel te nemen aan deze balletproductie. Samen de passie voor ballet delen en dansen in een voorstelling die op maat en op het niveau van de dansers zullen worden gechoreografeerd.

We creëren opnieuw een groep dansers om samen te werken aan deze voorstelling.
Er wordt dus niet gerepeteerd tijdens de lessen maar wel tijdens aparte kosteloze repetities.
Ook worden er geen audities of selecties georganiseerd. Iedereen met een grote motivatie en passie is welkom. We zoeken dansers vanaf 14 jaar.
Ook kan je vanaf 12 jaar (of eerste middelbaar) instappen in de PreCompagnie ART.B.
Deze PreCompagnie is voor dansers die graag al willen deelnemen aan de voorstellingen. Zij zullen een kleiner deel uitmaken van het geheel en bijgevolg ook minder moeten repeteren. Later kunnen zij vanaf 14 jaar doorstromen naar Compagnie ART.B.

De bezieler van dit project is Nele Van Damme. Zij zal de leiding nemen over het ganse artistieke gebeuren. Dit wil zeggen dat zij de choreografieën op zich neemt en de repetities zal leiden. Ze zal alle dansers van de PreCompagnie en de Compagnie ART.B de juiste begeleiding bieden en hen door het hele proces loodsen, van repetitie tot voorstelling.
Zodat iedereen, van de jongsten tot de oudsten, zullen schitteren op het podium. Hierin wordt zij bijgestaan door Joke Colpaert.

Wat zijn de voorwaarden om deel te kunnen uitmaken van Compagnie ART.B?

  • Een hart voor ballet hebben en hard willen werken ongeacht je balletniveau.
  • Minimum 14 jaar zijn (of vanaf het derde middelbaar) of 12 jaar (eerste middelbaar) voor de PreCompagnie ART.B.
    Iedereen die gemotiveerd is, is welkom!     
  • Minimum 2 volwaardige balletlessen per week volgen bij Il Cigno, pointeslessen tellen niet mee.
  • Vrij zijn op zaterdagnamiddag vanaf 15:00 – 18:00 (Het repetitieschema zal rekening houden met zowel examens van middelbare scholieren als hogeschool/uniefstudenten). Iedere danser krijgt een persoonlijk repetitieschema. Logischerwijs zullen solisten en half-solisten in het begin meer repeteren dan de corps.
    Naarmate de voorstelling nadert, kan er voor zowel solisten, half-solisten als corps de ballet een uurtje langer gerepeteerd worden.
  • We vragen een engagement. De bedoeling is dat je naar alle repetities komt die op jouw planning staan. Uitzonderingen moeten altijd met Nele besproken worden.

  • De repetities en begeleiding zijn op kosten van Il Cigno en zijn dus niet betalend.

Denk je, dit lijkt wel iets voor mij! Ik heb hier echt veel zin in, en wil graag meedansen met Compagnie ART.B, dan volg je onderstaande stappen:

1) stuur een e-mail naar nele@ilcigno.be of een berichtje naar Nele 0494277845.

2) inschrijven via MyIlCigno  ➔ Merelbeke  ➔ Klassiek ➔ les Compagnie ART.B lesnummer 1999