Over ons - Il Cigno

Een ontmoetingsplek voor dans, creativiteit, ontwikkeling en cultuur.

Sinds 1 januari 2024 werd Il Cigno nemen Joke Colpaert en Nele Van Damme de leiding over Il Cigno. Twee gepassioneerde vrouwen die na vele jaren ervaring in het geven van danslessen, Il Cigno een stap verder willen brengen.

Naast het aanbieden tijdens het schooljaar van een ruim aanbod van lessen in de stijlen ballet, modern jazz, hiphop, breakdance, girly en musical in Merelbeke, Sint-Martens-Latem en Lochristi, bieden we tijdens alle schoolvakanties ook kampen, summer schools en stages aan. We willen hiermee alle leeftijden aanspreken en zo het hele jaar door een leerrijke omgeving zijn voor iedere creatieveling.

We vinden het ook belangrijk dat onze leden zich kunnen ontplooien in workshops van verschillende stijlen.

Jaarlijks organiseren we ook verschillende voorstellingen. Zowel met onze leerlingen die tijdens het schooljaar lessen volgen als ook met onze leden van onze hiphopcrews Future Shock en Under Construction en onze dansers van onze balletcompagnie ART.B. 

In ons hoofdgebouw in Merelbeke maken we ook graag plaats voor events zoals kunstwandelingen, opendeurdagen, vrij podium, choreolab, networking…

Kortom,  in Il Cigno staan onze deuren altijd open als ontmoetingsplek waar iedereen welkom is om te genieten van dans, creativiteit, events en cultuur.

Historiek:

Begin jaren 80 startte Greet Volckaert met het geven van lessen klassieke dans te Merelbeke. Ondertussen is de school uitgegroeid tot een dansschool met een gevestigde waarde in Gent en omstreken.

De naamgeving Il Cigno is bewust gekozen en verwijst naar het ontstaan van het ballet tijdens de Italiaanse Renaissance. Il Cigno, of de zwaan, is het symbool bij uitstek van schoonheid en perfectie. Daarnaast kan deze grote en sierlijke watervogel haar gedrag aanpassen aan verschillende omstandigheden. Zij straalt eveneens een zelfverzekerde houding uit. Deze eigenschappen trachten wij aan al onze dansers in om het even welke stijl mee te geven.