Over ons - Il Cigno

Bij Il Cigno kan je terecht voor een degelijke opleiding klassieke dans, modern jazz en hiphop. Maar ook andere stijlen zoals onder andere musical, hedendaags en breakdance enz. staan op het lessenrooster. Dit ruime aanbod aan lessen wordt niet alleen georganiseerd in Merelbeke maar ook in Sint-Martens-Latem en Lochristi.

Naast lichamelijke conditie ontplooien onze leerlingen ook hun persoonlijkheid. Ze spannen zich fysiek in en creëren iets moois en intens, individueel of in groep. Na een paar jaar les te hebben gevolgd worden de bewegingen verfijnder, genuanceerder en vooral bewuster. De leerlingen leren dat hard werken fijn is en voldoening geeft. In onze ogen is iedere leerling uniek en willen we haar/hem de allerbeste kansen aanbieden om zich te kunnen ontplooien in hun passie voor dans.

Iedere 2 jaar staan de leerlingen op het podium, zo raken ze vertrouwd met de sfeer van een groot theater en wordt hun techniek omgezet in een choreografie, wat hen weer een ervaring rijker maakt.

Historiek:

Begin jaren 80 startte Greet Volckaert met het geven van lessen klassieke dans te Merelbeke. Ondertussen is de school uitgegroeid tot een dansschool met een gevestigde waarde in Gent en omstreken.

De naamgeving Il Cigno is bewust gekozen en verwijst naar het ontstaan van het ballet tijdens de Italiaanse Renaissance. Il Cigno, of de zwaan, is het symbool bij uitstek van schoonheid en perfectie. Daarnaast kan deze grote en sierlijke watervogel haar gedrag aanpassen aan verschillende omstandigheden. Zij straalt eveneens een zelfverzekerde houding uit. Deze eigenschappen trachten wij aan al onze dansers in om het even welke stijl mee te geven.